Home Marcel-Kon Makelaardij
Let’s collab

Klein makelaarskantoor groot maken in Google

Marcel Kon Makelaardij

Als een makelaar uit Enschede jou vraagt zijn website bovenaan te laten komen in Google, dan weet je dat je voor een grote uitdaging staat. Toch lukte het ons de gevestigde orde uit te dagen en Marcel Kon Makelaardij in Enschede naar de top te brengen!

Over de opdrachtgever: Marcel Kon Makelaardij

Begonnen in 1996 in Borne, en uitgebreid in 2017 met een extra kantoor in Enschede, hoort Marcel Kon Makelaardij tot één van de vele in de Twentse woningmarkt. Wil je de juiste klanten binden, zodat ze voor jou kiezen in plaats van een conculega? Dan is onderscheid belangrijk. Vooral in de huidige woningmarkt is het vechten om woningaanbod. Toch kreeg dit kantoor het voor elkaar ook in Enschede voet aan de grond te krijgen. En méér dan dat, namelijk heel veel tevreden klanten helpen met de (ver)koop van hun huis.

Uitdaging: zo snel mogelijk hoog in Google komen

Marcel Kon Makelaardij was in regio Borne een bekende naam. Maar dat gold natuurlijk niet voor regio Enschede. Om tussen bekende namen te komen zoals Ten Hag, Thoma Post en Zijlstra … dat is niet niks; het zijn immers stuk voor stuk grote spelers die al decennia in Enschede actief zijn.

Voor de nieuwe vestiging van Marcel Kon in Enschede was daarom het doel: zo snel mogelijk goed online zichtbaar zijn in Google om naamsbekendheid te krijgen.

Aanpak: technisch optimaliseren en goede linkbuidling

Met de website in de lucht gingen we aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Hierbij deden wij als altijd eerst vooronderzoek en brachten wij de concurrentie in kaart. Daarna vroegen we dóór welke zoektermen het belangrijkst zijn voor Marcel Kon Makelaardij. Dankzij research leidden we hier vervolgens kansrijkere zoektermen van af.

Het was toen nog ‘slechts’ een kwestie van extra landingspagina’s schrijven, conversies instellen, nieuwe aanvraagformulieren plaatsen én zorgen voor links van goede kwaliteit via linkbuilding.

Resultaat: 'makelaar enschede' op de #1 positie in Google

Het totaalpakket hielp mee om het kantoor optimaal zichtbaar te maken in Enschede. Én om veel méér bezoekers en aanvragen via de website te krijgen. Het streefdoel haalden we daarbij met gemak en gingen we vér voorbij!

Zoektermen als ‘makelaar enschede’, ‘makelaar borne’, ‘verkoopmakelaar enschede’ en ‘aankoopmakelaar enschede’ staan inmiddels allemaal binnen de top 3 van Google. Enkele verdere successen op een rij:

  • 15% meer uniek traffic
  • 74% meer behaalde conversies
  • 30% verhoging van de organische zichtbaarheid

 

En dit vindt het team

“Kundige vakmensen, zeer korte lijnen en vriendelijk personeel. Een absolute aanrader voor elke onderneming die online beter vindbaar wil worden!”

Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan