Home Dimpact
Let’s collab

Samen sterker: Dimpact's digitale vernieuwing

Dimpact

Dimpact, een vereniging van gemeenten, staat voor gezamenlijke kracht en innovatie in de publieke sector. Door middel van collaboratieve ontwikkeling van softwareoplossingen streeft Dimpact naar uitmuntende dienstverlening aan burgers. Om deze missie visueel te ondersteunen, werd Crossmedia House ingeschakeld om de website een moderne, frisse uitstraling te geven.

Over Dimpact: Samenwerking tussen gemeenten

Gemeenten staan steeds vaker voor technologische, juridische en maatschappelijke uitdagingen. En niet elke gemeente heeft de juiste kennis in huis om deze uitdagingen op een goede manier aan te pakken. Door samenwerking kan effectiever worden ingespeeld op de behoeften van morgen, iets waar Dimpact zich sterk voor maakt. Dit maakt Dimpact tot een onmisbare spil in de ontwikkeling van toekomstgerichte gemeentelijke dienstverlening.

Uitdaging: Gemeenten bij elkaar brengen

Dimpact’s missie ligt in het leveren van hoogwaardige dienstverlening voor inwoners en bedrijven in Nederlandse gemeenten. Daar werken ze elke dag aan, samen met haar leden. Er zijn inmiddels meer dan 40 gemeenten aangesloten bij Dimpact, maar het doel is om nog méér gemeenten te overtuigen van deze coöperatieve aanpak om kennis, ideeën en oplossingen te delen met elkaar.

Om dit te realiseren, is de focus gelegd op het versterken van de online aanwezigheid en het actief benaderen van gemeenten via digitale kanalen, met een vernieuwde website als speerpunt.

Aanpak: Daadkrachtige aanpak

De digitale transformatie van Dimpact begon met het herontwerpen van de website. Er werd gekozen voor een overstap naar een modern, opensource Content Management Systeem (CMS) dat gebruiksvriendelijk is voor zowel de bezoekers als de beheerders van Dimpact. Crossmedia House, met hun expertise in WordPress en online marketing, werd aangesteld om deze transformatie te realiseren.

Resultaat: Duidelijk, intuïtief en herkenbaar

Na een launch briefing waarbij alle ins & outs zijn besproken voor het design zijn we meteen aan de slag gegaan met het ontwerpen van de nieuwe look&feel van de website.

Het nieuwe websiteontwerp van Dimpact werd met enthousiasme ontvangen. Het is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook gebruiksvriendelijk, met functies zoals een interactieve kaart van alle aangesloten gemeenten, vacatureoverzicht, aanpasbare leesbaarheidsopties, en een geavanceerde zoekfunctie.

Daarnaast voldoet de website aan de NIS2 richtlijnen en de AVG, wat zorgt voor een veilige gebruikerservaring.

 

Wat zegt Dimpact over Crossmedia House

“Crossmedia House heeft onze website met succes vernieuwd het afgelopen half jaar. De samenwerking verliep prettig en het is een snel, proactief bedrijf. Een week na livegang kregen we via de website al een sollicitatie binnen op een moeilijk vervulbare functie!”

Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan