Home Vcare
Let’s collab
case Vcare

De ruimte om te zorgen

Vcare

Vcare staat voor een trots staaltje software innovativiteit uit Enschede. Met gebruiksvriendelijke én zeer veilige digitale oplossingen voor de zorg is Vcare inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 40 man personeel. Zo gebruiken vele huisartsen in heel Nederland inmiddels de oplossingen van Vcare.

Over Vcare: 100% veilige digitale zorg

Vcare levert software die verbindingen legt tussen bedrijven en hun collega’s onderling, tussen patiënten, cliënten of klanten, verbindingen met hun eigen leveranciers, tussen verschillende branches en tussen de verschillende onderdelen van hun communicatieplatform. Met gebruiksvriendelijke én zeer veilige digitale oplossingen voor de zorg is Vcare inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met rond de 60 medewerkers. Een groot aantal huisartsenpraktijken en -posten in heel Nederland gebruikt inmiddels de oplossingen van Vcare.

Vcare is gegroeid van een telecomaanbieder tot een volwaardig software leverancier voor voornamelijk de zorg maar ook het MKB. Met name in de zorg heeft Vcare haar marktaandeel vergroot dankzij haar super simpele en zeer veilige Vcare connect platform. Een cloudinformatiesysteem waar bijvoorbeeld huisartsen en apothekers zich op kunnen aansluiten met hun eigen digitale systeem, van waaruit de medewerker of triagist eenvoudig en direct handelingen kan uitvoeren zoals, telefoongesprekken voeren, herhaalrecepten aanmaken en een SMS reminder sturen voor een afspraak. En dat volledig webbased!

website vcareconnect.nl

Uitdaging: Terug naar de basis

De vorige website van Vcare was enorm uitgebreid en onnodig complex. Het moest daarom anders. Terug naar de basis en meer eenvoud, met focus op de belangrijkste oplossingen die Vcare biedt en informatie die er écht toe doet. Vcare voldoet aan de hoogste normen voor data veiligheid dankzij een ISO27001 en NEN7510. Dat moet ook omdat de systemen van Vcare moeten waarborgen dat patiëntengegevens veilig opgeslagen worden. Tot slot was de wens om met de nieuwe website geen gebruik meer te maken van Google diensten en dat betekende afscheid nemen van Google Analytics.

mobiel webdesign vcare

Aanpak: Optimale samenwerking en regie

De nieuwe website van Vcare is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Morskieft Ontwerpers uit Enter. In het voortraject zijn sparringssessies geweest tussen onze developers en de vormgevers van Morskieft om goed af stemmen wat de nieuwe basis moest gaan worden. Waar moeten we op letten met de nieuwe stijl en hoe kunnen we dat technisch het beste opvangen? Het heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking en een mooi eindresultaat.

Als opvolger voor Google Analytics is gekozen voor Simple Analytics. Hiervoor moesten wij een migratie uitvoeren van de GA4 data naar deze nieuwe analytische tool die persoonsdata veel beter afschermt én de opgeslagen data ook opslaat in Nederland en niet in het buitenland. Lees meer hierover in onze blog.

Tot slot hebben we de basis die is gelegd met onze SEO werkzaamheden beschermt en verbeterd, rekening houdend met een volledig nieuw url structuur.

online rebranding Vcare

Resultaat: Visueel aantrekkelijk en intuïtief

De nieuwe website valt meteen op doordat het ‘leeft’. Het is een organisch geheel geworden waar je subtiel elementen op de achtergrond ziet animeren. Dit past goed bij Vcare omdat ze staan voor kwaliteitsdiensten voor de zorg. Met directe links naar de ontwikkelingen en oplossingen is het eenvoudig om direct te vinden waar je naar op zoek bent als (zorg)professional.

 

Wat zegt Vcare over Crossmedia House

“Altijd daar… dat is het team van Cross Media House. Hoe simpel of ingewikkeld mijn vraag is antwoord ontvang ik altijd en snel ook. Zij weten moeiteloos het ontwerp wat in mijn hoofd zit om te zetten in een webdesign of mee te denken in een campagne. Het feit dat zij ook alle SEO, onderhoud en trends in de gaten houden maakt dat mijn bedrijf optimaal vindbaar. Een waardige samenwerking- en sparringpartner.”

Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan