Home Blog Website als slimme investering
Let’s collab
10 SEO tips voor magento webshop en Website als slimme investering
 • 21 apr 13:55
 • 2 min.
 • Development
akad demirdag
Akad Demirdag

Website als slimme investering

Ben je van plan je website of huisstijl te vernieuwen? Dan heb ik goed nieuws: wist je namelijk dat je een website óók kunt zien als een volwaardig bedrijfsmiddel en dus extra kunt afschrijven? Een slimme investering is hiermee dus snel gedaan. Lees gauw verder wat je ermee kunt bereiken!

De investeringsaftrek

Voor investeringen in bedrijfsmiddelen is het toegestaan deze onder te brengen onder de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Wanneer je tussen € 2.401 en € 59.170 investeert in bedrijfsmiddelen heb je recht op een extra afschrijving van 28%. Wat veel mensen vergeten is dat een website ook voldoet aan een bedrijfsmiddel. Maar hier gelden wel voorwaarden aan.

Een goede website is tegenwoordig onmisbaar

Een goede website of webshop is tegenwoordig onmisbaar voor iedere organisatie. Klanten moeten je tenslotte kunnen vinden en een goede professionele indruk krijgen van jouw diensten- en/of productaanbod. Het is dus verstandig om te investeren in je online zichtbaarheid en vindbaarheid. De kosten hiervoor kunnen echter best aanzienlijk zijn en soms zelfs dusdanig dat je de investering moet uitstellen. Extra vervelend wanneer je weet dat je website sterk verouderd is. Gelukkig kun je kosten opvoeren als je investeert in een nieuwe website door gebruik te maken van de investeringsaftrek.

Wel of geen investeringsaftrek

De wetgever heeft bepaald dat een website in het algemeen als bedrijfsmiddel geldt. Voor een bedrijfsmiddel is altijd vereist dat je de eigenaar bent en dit toerekent tot het ondernemingsvermogen. Voor een bedrijfsmiddel dat je huurt geldt geen investeringsaftrek. Dit betekent dat wanneer je een website in een huurconstructie aanschaft, en jij dus niet feitelijk de eigenaar bent, deze niet in aanmerking komt voor een fiscale aftrek.

Onderhoud vs. huur

Wees gerust: periodiek betalen voor het gebruik is anders dan bijvoorbeeld periodieke kosten voor onderhoud en hosting. Betaal je deze periodieke kosten naast een eenmalige investering voor een nieuwe website, dan kun je over aanschafwaarde wel gewoon investeringsaftrek krijgen. De voorwaarde is dat de investering dus tenminste €2401,- ex btw. bedraagt.

Rekensom:
Stel dat het ontwerpen en ontwikkelen van je nieuwe website €10.000 kosten. Bij een investeringsaftrek van 28% mag je €2800,- extra afschrijven. Bij een belastingtarief van ca. 37% is dat dus € 1.037,- netto. Toch de moeite van het overwegen waard.

Maak een slimme keuze

Twijfel je dus over een nieuwe website investering of een voordelige webshop lease constructie, dan is het advies om beide kosten goed naast elkaar te zetten. Als het verschil op jaarbasis klein is, kan een eenmalige investering een slimmere keuze zijn omdat je dus extra kosten mag afschrijven.

Vraag een vrijblijvend offerte aan en investeer dit jaar nog om maximaal gebruik te maken van de investeringsaftrek!

Tip! MKB voucher digitalisering 2022

MKB voucher digitalisering Overijssel 2022 via Crossmedia House

Ook dit jaar stelt de Provincie Overijssel een MKB voucher ter beschikking voor bedrijven en ondernemers die gaan investeren in de verdere digitalisering van hun bedrijf. De voucher geeft recht op subsidie ter hoogte van minimaal €2000,- en maximaal €10.000,-, tot maximaal 40% van de kosten die voor de subsidie in aanmerking komen. Hierbij kun je denken aan;

 • het digitaal koppelen van het aanbod, bedrijfsvoering en verkoop;
 • het bouwen of ontwikkelen van een webshop die gekoppeld is aan de overige processen van de onderneming;
 • het inrichten van de hardware en software om de digitale veiligheid van de onderneming te verbeteren;
 • het automatiseren van productieprocessen en het volledig maken van productiesystemen;
 • het optimaal beheren en gebruiken van data bij de onderneming;
 • het digitaal archiveren en digitaal op orde brengen van bedrijfsinformatie;
 • het ontwikkelen van een nieuwe app voor de aanvragende mkb-onderneming;
 • het toepassen of verbeteren van Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Execution System (MES) computerprogramma;
 • het digitaliseren van de financiële administratie.

Je kunt een aanvraag indienen vanaf 9 mei 2022 om 9.00 uur tot uiterlijk op 13 mei 2022 17.00 uur. Een belangrijke vereiste is wel dat er een digitaliseringsplan aanwezig is, hier kunnen we jou bij ondersteunen.

Ben je van plan één van bovenstaande investeringen te gaan doen? Neem dan contact met ons op, dan zorgen wij dat de subsidie aanvraag wordt aangevraagd.

akad demirdag

Akad Demirdag

Eigenaar

Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan