Home Diensten Digital marketing Technische SEO
Let’s collab

Behoefte aan technische SEO analyse?

Technische SEO is nuttig omdat het zich richt op het optimaliseren van de technische aspecten van een website om de zoekmachine rankings te verbeteren. Dit omvat het optimaliseren van de website voor crawlers en het verbeteren van de gebruikerservaring, zodat zoekmachines de website gemakkelijker kunnen begrijpen en gebruikers de website gemakkelijker kunnen gebruiken.
Krijg technische SEO optimalisatie

Wat is technische SEO optimalisatie

Enkele voorbeelden van technische SEO-elementen zijn het verbeteren van de laadsnelheid van de website, het optimaliseren van de mobiele responsiviteit van de website, het verbeteren van de website structuur, aanmaken van een robots txt bestand, het implementeren van gestructureerde gegevens, het optimaliseren van de sitemap, het verbeteren van de websitebeveiliging en het implementeren van canonical tags.

Techniek is vaak (onterecht) ondergeschikt

De meeste SEO partijen zullen vooral focussen op linkbuilding of het plaatsen van externe artikelen. Hoewel dit zeker een belangrijk onderdeel is van SEO, is een goede techniek van de website de basis. Daarom starten wij bij een SEO traject altijd met een uitgebreide technische scan om de aandachtspunten onder de loep te brengen zoals gebroken url’s, pagina’s optimaliseren die niet Google vriendelijk zijn of de structuur herindelen zodat deze SEO vriendelijk wordt. Investeer daarom altijd in de kwaliteit van je eigen website om nóg betere prestaties te behalen. Dit is een relatief snelle quick win!

Het nut van een SEO analyse

Technische SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines de website gemakkelijker kunnen crawlen, indexeren en begrijpen, waardoor je website hoger kan scoren in zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer, meer zichtbaarheid en betere prestaties van de website als geheel. Interessant toch?

Zet onze gouden duo’s aan de slag!

De technische SEO wordt bij ons uitgevoerd middels een samenwerking tussen de SEO specialist en webontwikkelaar. Die hebben we beide inhouse – een gouden combinatie dus! En omdat wij we de meest recente web technieken beheersen én de nieuwste Google algoritme updates kennen, profiteer jij van de beste mogelijke SEO ondersteuning om je concurrentie voor te blijven.

Ons proces

SEO scan cadeau

Is er in jouw website nou echt wat te verbeteren? En zo ja, wat dan precies? Dat bewijzen we je aan de hand van ons motto “show, don’t tell”. Daarom krijg je van ons eerst een SEO scan cadeau. Die laat precies zien wat er al goed gaat in je website en waar je kansen laat liggen.

Zoekmachine optimalisatie strategie opzetten

Hoever wil je gaan voor je goals? En welke investering past daar voor jouw organisatie bij? Samen nemen we jouw mogelijkheden door. Je kiest daarbij tussen deze SEO pakketten, met succesgarantie.

Betere pagina's & links

Hoe snel laadt je pagina? Zitten er misschien te grote foto’s in die vertragen? En valt er nog iets te verbeteren aan de inhoud door inzet van zoekwoorden en koppen? Dit noemen we on page content optimalisatie. Ook proberen we links op andere sites te krijgen naar de jouwe: linkbuilding.

Technisch verbeteren en tips voor lokale vindbaarheid

Hoe zit de structuur van je site in elkaar? Vaak blijkt hier voor Google het nodige in te verbeteren; hierdoor snapt haar zoekrobot beter wat waar staat. Ook op andere technische vlakken lopen we je hele website langs. Zoals dode links, omschrijving in Google (metatags) en hergebruikte teksten.

Bewaken & rapporteren

Wat leveren alle verbeteringen aan je site op? Verandert het gedrag van je bezoekers? Ontstaan er nieuwe kansen? Dat bewaken we doorlopend voor je. Het resultaat, de vooruitgang, zie je elke maand in een rapport. Nou ja, die vooruitgang merk je sowieso wel aan meer kliks, bestellingen of belletjes.

krijg SEO analyse bij crossmedia house

Een volledige technische SEO-audit

Wij voeren een grondige audit uit van je website om eventuele technische problemen te identificeren. Dit kan omvatten: paginafouten, gebroken links, duplicate content, pagina's die niet geïndexeerd zijn, trage laadtijden, onjuiste redirects, onjuiste configuratie van meta-tags en meer. Ook gebruiken we Google search console om crawl fouten direct te detecteren en op te lossen.

De problemen prioritiseren

Wij sorteren de problemen op prioriteit en maak een actieplan om deze problemen op te lossen. Het is hierbij belangrijk om prioriteit te geven aan de problemen die de meeste invloed hebben op de prestaties van de website.

Optimaliseren van laadsnelheid

Snelle laadtijden zijn essentieel voor een goede gebruikerservaring en zoekmachine-optimalisatie. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld afbeeldingen te optimaliseren, de serverrespons te verbeteren, browsercaching in te schakelen, enz.

Een logische URL-structuur

Wij controleren of de huidige URL-structuur logisch is. Logische en beschrijvende URL’s helpen zoekmachines en gebruikers de inhoud van de pagina beter begrijpen. Ook implementeren we gestructureerde gegevens. Dit helpt zoekmachines de inhoud van de website beter te begrijpen wat zal resulteren in ‘rijkere’ zoekresultaten.

Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van zoekmachine marketing en webdevelopment zit je bij Crossmedia House helemaal goed. Daag ons uit en vraag een offerte aan!

Schakel onze experts in

crazyegg
channable
google partner
Google Analytics

Behaal betere resultaten in Google!

Niek Heerink

Developer

Niek heerink
Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan