Home Diensten Digital marketing Technische SEO
Let’s collab

Behoefte aan technische SEO optimalisatie en analyse?

Technische SEO is nuttig omdat het zich richt op het optimaliseren van de technische aspecten van een website om de zoekmachine rankings te verbeteren. Dit omvat het optimaliseren van de website voor crawlers en het verbeteren van de gebruikerservaring, zodat zoekmachines de website gemakkelijker kunnen begrijpen en gebruikers de website gemakkelijker kunnen gebruiken.
Krijg technische SEO optimalisatie

Waar moet je op letten

Bij het werken aan technische SEO analyse en optimalisatie, is het van groot belang dat je aandacht besteedt aan verschillende aspecten die de prestaties van je website beïnvloeden. Technische SEO bij Crossmedia House focust zich op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, waarbij we ervoor zorgen dat je website niet alleen aan de basisvereisten voldoet, maar ook uitblinkt in snelheid, structuur en toegankelijkheid.

Wat is technische SEO optimalisatie

Bij Crossmedia House marketingbureau nemen we technische SEO optimalisatie uiterst serieus en bieden we onze klanten een uitgebreid scala aan diensten om ervoor te zorgen dat hun websites optimaal presteren in zoekmachines. We weten dat technische aspecten een belangrijke rol spelen bij het behalen van hogere rankings en het aantrekken van meer organisch verkeer. Daarom kijken we naar verschillende elementen om ervoor te zorgen dat jouw website op de juiste manier wordt geïndexeerd en geoptimaliseerd.

Enkele voorbeelden van technische SEO-elementen zijn het verbeteren van de laadsnelheid van de website, het optimaliseren van de mobiele responsiviteit van de website, het verbeteren van de website structuur, aanmaken van een robots txt bestand, het implementeren van gestructureerde gegevens, het optimaliseren van de sitemap, het verbeteren van de websitebeveiliging en het implementeren van canonical tags.

Tip: Voorkom duplicate content

Een cruciaal onderdeel van technische SEO is het voorkomen van duplicate content. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat geen enkele pagina op je website dezelfde of te vergelijkbare inhoud heeft als een andere. Duplicate content kan door Google worden gezien als spam, wat een negatief gevolg kan hebben voor je positie in de zoekresultaten. Gebruik de meta tag en andere SEO-tools om dit te voorkomen en zorg ervoor dat elke pagina unieke en waardevolle content heeft.

Techniek is vaak (onterecht) ondergeschikt

De meeste SEO partijen zullen vooral focussen op linkbuilding of het plaatsen van externe artikelen. Hoewel dit zeker een belangrijk onderdeel is van SEO, is een goede techniek van de website de basis. Daarom starten wij bij een SEO traject altijd met een uitgebreide technische scan om de aandachtspunten onder de loep te brengen zoals gebroken url’s, pagina’s optimaliseren die niet Google vriendelijk zijn of de structuur herindelen zodat deze SEO vriendelijk wordt. Investeer daarom altijd in de kwaliteit van je eigen website om nóg betere prestaties te behalen. Dit is een relatief snelle quick win!

Het nut van een SEO analyse

Technische SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines de website gemakkelijker kunnen crawlen, indexeren en begrijpen, waardoor je website hoger kan scoren in zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer, meer zichtbaarheid en betere prestaties van de website als geheel. Interessant toch?

Zet onze gouden duo’s aan de slag!

De technische SEO wordt bij ons uitgevoerd middels een samenwerking tussen de SEO specialist en webontwikkelaar. Die hebben we beide inhouse – een gouden combinatie dus! En omdat wij we de meest recente web technieken beheersen én de nieuwste Google algoritme updates kennen, profiteer jij van de beste mogelijke SEO ondersteuning om je concurrentie voor te blijven.

Ons proces

SEO scan cadeau

Is er in jouw website nou echt wat te verbeteren? En zo ja, wat dan precies? Dat bewijzen we je aan de hand van ons motto “show, don’t tell”. Daarom krijg je van ons eerst een SEO scan cadeau. Die laat precies zien wat er al goed gaat in je website en waar je kansen laat liggen.

Zoekmachine optimalisatie strategie opzetten

Hoever wil je gaan voor je goals? En welke investering past daar voor jouw organisatie bij? Samen nemen we jouw mogelijkheden door. Je kiest daarbij tussen deze SEO pakketten, met succesgarantie.

Betere pagina's & links

Hoe snel laadt je pagina? Zitten er misschien te grote foto’s in die vertragen? En valt er nog iets te verbeteren aan de inhoud door inzet van zoekwoorden en koppen? Dit noemen we on page content optimalisatie. Ook proberen we links op andere sites te krijgen naar de jouwe: linkbuilding.

Technisch verbeteren en tips voor lokale vindbaarheid

Hoe zit de structuur van je site in elkaar? Vaak blijkt hier voor Google het nodige in te verbeteren; hierdoor snapt haar zoekrobot beter wat waar staat. Ook op andere technische vlakken lopen we je hele website langs. Zoals dode links, omschrijving in Google (metatags) en hergebruikte teksten. Daarnaast is het gebruik van Google Search Console een must. Dit tool helpt ons inzicht te krijgen in hoe je website presteert in de zoekresultaten. Je kunt zien welke zoekwoorden bezoekers gebruiken om je site te vinden en welke pagina's het meest bezocht worden. Ook geeft het inzicht in eventuele technische problemen die opgelost moeten worden, zoals crawl errors of problemen met de mobiele gebruiksvriendelijkheid van je site.

Bewaken & rapporteren

Wat leveren alle verbeteringen aan je site op? Verandert het gedrag van je bezoekers? Ontstaan er nieuwe kansen? Dat bewaken we doorlopend voor je. Het resultaat, de vooruitgang, zie je elke maand in een rapport. Nou ja, die vooruitgang merk je sowieso wel aan meer kliks, bestellingen of belletjes. Technische optimalisatie is meer dan alleen het plaatsen van de juiste keywords; het is een complex gebied waar kennis en expertise vereist zijn. Bij Crossmedia House hebben we de ervaring en kennis in huis om je website te optimaliseren voor Google en andere zoekmachines. Neem contact met ons op voor gratis advies of lees meer over onze aanpak op onze website. We helpen je graag om de autoriteit en zichtbaarheid van je website te verhogen.

krijg SEO analyse bij crossmedia house - drukwerk enschede en hengelo

Een volledige technische SEO analyse

Bij Crossmedia House begrijpen we dat een goede website veel meer is dan alleen aantrekkelijk design. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen de verschillende aspecten, zoals technische optimalisatie, laadtijd, en content. Een belangrijk onderdeel van ons werk om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert, is het uitvoeren van migraties en redirects. Dit doen we zonder enig probleem, omdat we weten hoe belangrijk het is om de juiste versie van jouw website te behouden, vooral bij internationale commerce. We werken nauw samen met onze klanten om hun belangrijkste vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat hun website scoort in zoekmachines, waaronder Google. Ons team van experts staat altijd klaar om te werken aan de belangrijkste aspecten van een website, van de interne code tot de plaatsing van tags. Als je wilt weten waarom technische optimalisatie en content zo belangrijk zijn voor jouw online aanwezigheid, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder om jouw online doelen te bereiken en jouw bedrijf naar grotere hoogten te tillen!

De problemen prioritiseren

Naast Google houden we ook rekening met andere zoekmachines, zoals Bing, om ervoor te zorgen dat jouw website in alle gevallen goed scoort. We begrijpen dat veel mensen niet alleen Google gebruiken, dus zorgen we ervoor dat jouw website vindbaar is op alle relevante platforms. Wij sorteren de problemen op prioriteit en maak een actieplan om deze problemen op te lossen. Het is hierbij belangrijk om prioriteit te geven aan de problemen die de meeste invloed hebben op de prestaties van de website.

Ook checken we de meta tags en andere HTML-tags. Deze geven zoekmachines belangrijke informatie over de inhoud van je pagina’s en helpen ze te bepalen voor welke zoekopdrachten je pagina relevant is. Een juiste toepassing van deze tags kan je helpen sneller en beter gevonden te worden.

Grondig vooronderzoek

Om te beginnen voeren we een grondig onderzoek uit naar jouw website en kijken we naar de laadtijd, XML-sitemap, interne links, en andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de gebruikerservaring en ranking. In sommige gevallen komt het voor dat kleine technische problemen grote gevolgen kunnen hebben voor de ranking, dus we zorgen ervoor dat we deze problemen snel en efficiënt aanpakken. Wanneer je ervoor kiest om met ons te werken, zorgen we ervoor dat alle technische aspecten van jouw website in orde zijn. Of het nu gaat om het oplossen van technische problemen, het uitvoeren van een migratie, het plaatsen van de juiste tags, of het optimaliseren van de laadtijd, we doen er alles aan om jouw website optimaal te laten presteren.

Optimaliseren van laadsnelheid

Snelle laadtijden zijn essentieel voor een goede gebruikerservaring en zoekmachine-optimalisatie. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld afbeeldingen te optimaliseren, de serverrespons te verbeteren, browsercaching in te schakelen, enz.

Een logische URL-structuur

Wij controleren of de huidige URL-structuur logisch is. Logische en beschrijvende URL’s helpen zoekmachines en gebruikers de inhoud van de pagina beter begrijpen. Ook implementeren we gestructureerde gegevens. Dit helpt zoekmachines de inhoud van de website beter te begrijpen wat zal resulteren in ‘rijkere’ zoekresultaten.

Juiste resultaten behalen met data

Om de juiste resultaten te bereiken, bieden we advies en gebruiken we verschillende tools om data te verzamelen en te analyseren. We weten dat in bepaalde gevallen een bepaalde aanpak nodig is om de beste resultaten te behalen, en daarom hebben we meerdere opties om mee te werken. Of het nu gaat om B2B-advertising, remarketing op social media platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, of YouTube, we hebben de juiste tools en expertise om jouw bedrijf naar grotere hoogten te tillen.

Bij Crossmedia House nemen we jouw privacy serieus, dus zorgen we ervoor dat we alleen de benodigde data verzamelen om de juiste analyses en optimalisaties uit te voeren. Als je vragen hebt over hoe we omgaan met jouw gegevens, staat ons team altijd klaar om uitleg te geven en jouw zorgen weg te nemen.

Vraag een offerte voor technische SEO optimalisatie

Ons ervaren team van SEO-specialisten, copywriters en technische experts werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen goed scoort in zoekmachines, maar ook waardevolle content biedt aan jouw doelgroep. We begrijpen dat content een belangrijk onderdeel is van een succesvolle SEO-strategie en zorgen ervoor dat jouw website rijk is aan relevante en boeiende informatie. Dus, als je wilt weten waarom technische SEO optimalisatie zo belangrijk is voor jouw online aanwezigheid en hoe Crossmedia House jou kan helpen om online succes te bereiken, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we jouw doelen bereiken en ervoor zorgen dat jouw website de aandacht krijgt die het verdient!

Schakel onze experts in

crazyegg
channable
google partner
Google Analytics

Behaal betere resultaten in Google!

Niek Heerink

Developer

Niek heerink
Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan