Home Blog WordPress versnellen met WP Rocket
Let’s collab
WordPress versnellen met WP Rocket
 • 9 aug 10:34
 • 3 min.
 • Development
Niek heerink
Niek Heerink

WordPress versnellen met WP Rocket

Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat je website lekker vlot en snel is. Een langzame wesbsite is een afknapper, want veel bezoekers haken dan af als het te lang duurt. Trage laadtijden is dus een no go! Als webdeveloper heb je hier gelukkig een groot invloed op hebben door slim en netjes je website te bouwen, maar ook door gebruik te maken van slimme plugins voor WordPress zoals WP Rocket. Maar hoe regel je dit? Ik vertel je graag hoe je jouw WordPress website kunt versnellen!

Wat is WP Rocket?

Voor ontwikkelaars die veel met WordPress werken is WP Rocket, samen met WP Super Cache of W3 Total Cache, misschien wel de meeste gebruikte caching plugin. WP Rocket is gemaakt om je website te versnellen. Het grote voordeel van deze plugin is de eenvoud en natuurlijk de uitstekende prestaties. Inmiddels gebruiken meer dan 1,5mln websites WP Rocket.

Waarom WordPress versnellen met WP Rocket?

Zoals eerder gezegd is de kracht van WP Rocket de eenvoud en ontzorging die het biedt. Na het installeren van de plugin heb je er eigenlijk weinig werk aan terwijl je wel mooi prestatiewinst behaald met je website. De grootste voordelen van de plugin zijn:

 • WP Rocket bevat lazy loading van afbeeldingen, JavaScript en onnodige CSS
 • Instellen is een fluitje van een cent en iedereen kan het
 • WP Rocket wordt zeer goed ondersteund en onderhouden met updates en is ook goed compatibel met andere plugins en WooCommerce
 • WP Rocket heeft een uitstekende klantenservice als je vragen hebt of een maatwerk aanpassing nodig hebt

Wat kan het?

De kern van WP Rocket bestaat uit 5 belangrijke functies. Ik leg ze stuk voor stuk kort uit wat ze doen.

1. Onnodige CSS opschonen
Elke website bevat onnodige CSS stylesheets die niet direct noodzakelijk zijn om een website goed weer te geven. WP Rocket verzamelt alle stylesheets en scripts en haalt overtollige CSS uit de HTML zodat je pagina’s sneller getoond worden

2. JavaScript uitgesteld laden
Het inladen van JavaScript zorgt altijd voor een vertraging. Wat WP Rocket doet is JavaScript pas inladen als de browser alle belangrijke content eerst heeft gedownload. Het sorteert dus de essentiële van niet-essentiële bestanden. Jij als bezoeker merkt hier niks van.

3. JavaScript uitgesteld uitvoeren
Tijdens het gebruik van je website kunnen er ook JavaScript bestandjes worden aangeroepen bijvoorbeeld bij een interactie of scrollen op een pagina. WP Rocket is dus in staat dat ook te regelen zodat de reactiesnelheid van je website verbeterd.

4. CSS en JavaScript verkleinen
WP Rocket verkleint je CSS en JavaScript door spaties en opmerkingen uit de code te halen wat je bestand verkleint en dus minder laadtijd nodig is.

5. Lazy load
Websites worden tegenwoordig groots opgezet met veel beelden en schermvullend content. Bij een bezoek aan de website staat er dus veel meer informatie op dan je werkelijk ziet. Al deze content ‘onder de bouw’ hoeft dus in principe niet meteen ingeladen te worden. Met lazy load vertraagt WP Rocket het inladen van deze content, en worden deze pas ingeladen wanneer de belangrijke onderdelen ‘boven de vouw’ zijn ingeladen.

Hoe kan ik WP Rocket installeren?

Simpel. WP Rocket staat in de plugin bibliotheek van WordPress. Via plugins -> nieuwe plugin kun je zoeken naar WP Rocket en deze installeren.

wp rocket installeren

WP Rocket instellen

WP Rocket heeft een mooie tutorialvideo gemaakt hoe je het beste de plugin kunt instellen.

Let wel dat iedere website een ander thema, een andere plugins en andere content gebruikt. De beste instellingen zullen daardoor verschillen per site. Wil je jouw website laten optimaliseren? Neem dan contact met ons op.

WP Rocket en Redis: een top combinatie

Klanten die bij ons een PLUS of PRO hosting pakket afnemen kunnen óók profiteren van REDIS. REDIS is een vorm van object caching wat net weer anders werkt dan WP Rocket. Het voordeel hiervan is dat je pagina’s kunt versnellen waar de page caching van WP Rocket niet bij kan. Denk aan de back-end van je WordPress-website. Hier hebben we eerder over geschreven in deze blog.

REDIS caching voor je website

Wat kost WP Rocket?

Voor het versnellen van WordPress met WP Rocket heb je een licentie nodig. Deze kun je direct bij WP Rocket kopen en vervolgens activeren via de instellingen van de plugin. De licentie geeft je recht op support en updates. De kosten zijn als volgt:

 • Single licence $49 per jaar – geschikt voor 1 website
 • Plus licence | $99 per jaar – geschikt voor 3 websites
 • Infinite licence | Eenmalig $249 – onbeperkt websites en licentie

Hopelijk heb je nu genoeg uitleg om je eigen website te versnellen. Kom je er toch niet uit of heb je vragen? Onze WordPress specialisten staan voor je klaar!

Niek heerink

Niek Heerink

Developer

  Let’s collab
  Plan een gesprekGratis SEO scan