Home Diensten Digital marketing Lokale SEO
Let’s collab

Gebruik de kracht van lokale SEO

Zoek je lokaal naar een bedrijf, product of dienst? Dan voer je waarschijnlijk een zoekopdracht in bij zoekmachine Google. Breaking news: anderen (lees: jouw mogelijke klanten) doen dat ook. Aan jou de keus om daarop in te springen met lokale SEO. En dat is makkelijker dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je met enkele handige foefjes lokaal al veel beter gevonden wordt?
Zoekmachine adverteren sea en conversie optimalisatie en lokale seo

Lokale ondernemerschap stimuleren

In een tijd dat alles groter, sneller en méér moet, krijgen kleintjes soms geen aandacht. De valkuil is dat je zelf als kleine of MKB ondernemer óók zo denkt. Tuurlijk, als lokaal bedrijf heb je er niet direct voordeel bij dat je landelijk goed gevonden wordt in Google. Immers, je kunt je producten of diensten niet buiten je eigen regio aanbieden om welke reden dan ook. Is SEO dan wel zinvol? Jazeker!

Foefjes voor goede lokale SEO en grotere reputatie

Door juist te investeren in  lokale SEO werk je aan je reputatie. Lever je goed werk en zijn je klanten tevreden? Laat het dan zien met goede klantrecensies. De eerste stap hiervoor is om bijvoorbeeld je bedrijf aan te melden bij Google My Business/Google Mijn Bedrijf. Door je aan te melden wordt je bedrijf geregistreerd binnen de lokale zoekopdrachten van Google. En dat levert je onder meer een vermelding op in Google Maps én de mogelijkheid je recensies te beheren. Ook als je bijvoorbeeld een kleine, lokale webshop runt die producten verkoopt, is dit dus heel zinvol.

Loop geen klanten mis, zorg dat je er bent!

Door je lokale zichtbaarheid online te verbeteren, zien potentiële klanten je niet over het hoofd. Ze klikken eerder op jouw bedrijfsvermelding en nemen dus ook eerder contact met je op. Heb je bijvoorbeeld veel recensies? Dan helpt dat zeker mee aan je succes, want vooral consumenten laten zich laten leiden door recensies van anderen. Loop dus geen klanten mis en start vandaag nog met local SEO! Vind in dit artikel handige SEO tips van een expert uit het team van Crossmedia House.

Ons proces

SEO scan cadeau

Is er in jouw website nou echt wat te verbeteren? En zo ja, wat dan precies? Dat bewijzen we je aan de hand van ons motto “show, don’t tell”. Daarom krijg je van ons eerst een SEO scan cadeau. Die laat precies zien wat er al goed gaat in je website en waar je kansen laat liggen.

Zoekmachine optimalisatie strategie opzetten

Hoever wil je gaan voor je goals? En welke investering past daar voor jouw organisatie bij? Samen nemen we jouw mogelijkheden door. Je kiest daarbij tussen deze SEO pakketten, met succesgarantie.

Betere pagina's & links

Hoe snel laadt je pagina? Zitten er misschien te grote foto’s in die vertragen? En valt er nog iets te verbeteren aan de inhoud door inzet van zoekwoorden en koppen? Dit noemen we on page content optimalisatie. Ook proberen we links op andere sites te krijgen naar de jouwe: linkbuilding.

Technisch verbeteren en tips voor lokale vindbaarheid

Hoe zit de structuur van je site in elkaar? Vaak blijkt hier voor Google het nodige in te verbeteren; hierdoor snapt haar zoekrobot beter wat waar staat. Ook op andere technische vlakken lopen we je hele website langs. Zoals dode links, omschrijving in Google (metatags) en hergebruikte teksten.

Bewaken & rapporteren

Wat leveren alle verbeteringen aan je site op? Verandert het gedrag van je bezoekers? Ontstaan er nieuwe kansen? Dat bewaken we doorlopend voor je. Het resultaat, de vooruitgang, zie je elke maand in een rapport. Nou ja, die vooruitgang merk je sowieso wel aan meer kliks, bestellingen of belletjes.

Marketing en communicatie en lokale seo

Lokale SEO uitbesteden

Op zoek naar een Google specialist voor lokale SEO voor jouw bedrijf? Leg dan je zoekmachine marketing in de handen van onze SEO experts. Met deze specialisten ben je verzekerd van de beste kennis. Dat vertaalt zich in meer online bezoekers en gegarandeerd betere zichtbaarheid in Google.

Belang van Lokale SEO

Bij Lokale SEO draait alles om het optimaliseren van jouw website voor lokale zoekopdrachten. Dit betekent dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt voor mensen die in de buurt van jouw locatie zoeken naar diensten of producten die jij aanbiedt. Het verbeteren van de lokale vindbaarheid van je bedrijf zorgt ervoor dat je meer relevant verkeer naar jouw website trekt. Dit is belangrijk, omdat steeds meer mensen gebruikmaken van lokale zoekopdrachten om bedrijven in hun omgeving te vinden.

Strategieën voor Lokale SEO

Om het beste uit Lokale SEO te halen, is het belangrijk om relevante lokale content toe te voegen aan je website. Dit omvat het vermelden van je bedrijfsgegevens, zoals adres, openingstijden en contactgegevens, om de gebruiker van alle benodigde informatie te voorzien. Het optimaliseren van deze gegevens, samen met het toevoegen van lokale zoekwoorden en zinnen, helpt je website beter te ranken in de lokale zoekresultaten. Lokale SEO is niet alleen beperkt tot je website; het omvat ook het beheren van je online aanwezigheid op platforms zoals Google Mijn Bedrijf.

Uitvoering en onderhoud

Lokale SEO vereist een voortdurende inspanning en aanpassing. Het bijhouden van veranderingen in zoekalgoritmes en het up-to-date houden van je bedrijfsgegevens zijn essentieel. Het inschakelen van een SEO specialist of een online marketing bureau kan nuttig zijn, vooral als je nog niet bekend bent met de nuances van lokale SEO. Deze experts weten hoe ze de online zichtbaarheid van je bedrijf kunnen verbeteren door relevante strategieën en tools toe te passen, waardoor je bedrijf een grotere kans heeft om prominent te verschijnen in lokale zoekresultaten.

Landelijke & lokale SEO expert met 10+ jaar ervaring

De kracht van onze hulp aan jou? Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van zoekmachine marketing en lopen continu voorop met de laatste ontwikkelingen van Google, waaronder lokale SEO. Onze expertise is voor jou dus goud waard!

Goed gevonden worden? Vraag nu een offerte aan!

crazyegg
channable
google partner
Google Analytics

Gevonden worden in de lokale zoekresultaten?

Stefan Katalanc

Eigenaar

stefan katalanc
Let’s collab
Plan een gesprekGratis SEO scan